Έλενα Σ. Γιαννίκη

Δικηγόρος, D.E.S.

Η Έλενα είναι δικηγόρος και νομική σύμβουλος. Σπούδασε στην Ελλάδα, Ιταλία και Βέλγιο με εξειδίκευση στις Ευρωπαϊκές σπουδές.

Από το Μάιο του 2011 η Έλενα ορίστηκε Εθνικός Νομικός Σύμβουλος του Ελληνικού Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με αρμοδιότητα στα Δωδεκάνησα.

Η Έλενα έχει εκτεταμένη εμπειρία στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Έχει υπηρετήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων και Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης) και έχει λάβει μέρος ως μέλος στην αποστολή της Ευρωπ. Επιτροπής στη Λουάντα.

Η Έλενα διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης τόσο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών όσο και του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δδιετέλεσε επίσης Ειδική Σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών σε θέματα Διεθνών Οργανισμών και ενσωμάτωσης του ευρωπαϊκού δικαίου.

Ειδικεύεται στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, στο ελληνικό εμπορικό και αστικό δίκαιο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά. Έχει, επίσης, γνώσεις Γερμανικών και Αραβικών.

Η Έλενα είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Η Έλενα αποφοίτησε από: